tisdag 15 december 2009

Godaste sillsalladen


Farmors sillsallad är bland det godaste på hela julbordet.

I söndags var jag bara tvungen att tjuvstarta med en variant baserad på vad jag hittade i kylskåpet:
  • Skivade rödbetor
  • Cornichons (små picklesgurkor)
  • Liten gul lök
  • Syrligt grönt äpple
  • 1 burk matjessill
Hemligheten ar att ingredienserna rives på rivjärn eller i matberedare - utom sillen, den är det bäst att hacka fint. Allt blandas väl, smaksätts med lite svartpeppar, och tillsätts lite lagom mycket rödbetsspad.

Hos oss serverer vi sillsalladen med ägghalvor och en klick vispgrädde. Mums.

Originalreceptet:
  • 2 kg innlagda hela rödbetor
  • 1 kg syrliga äpplen
  • Et par saltgurkor
  • 2-3 gula lökar
  • 6 urvattnade sillfiléer
  • Svartpeppar
  • Rödbetsspad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar